Satya Organics

Visuele identiteit en verpakkingen voor uniek verzorgingsproduct

Satya is een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van volledig biologische verzorgingsproducten. Oprichtster Patrice Mousseau was opzoek naar een verzorgende zalf zónder schadelijke producten. Een dergelijke zalf was onvindbaar en zodoende besloot zij dit zelf te ontwikkelen.

Aanpak
Studio Lake is vanaf de start betrokken bij Satya. Samen met Patrice Mousseau werkten wij aan de benaming en marketing strategie van haar producten. Satya is Sanskriet (ook wel Oudindisch genoemd) voor waarheid, een passende naam voor een puur product.

Het hoofdingredient van Satya’s producten is calendula. De vorm van deze bloem vormt daarom de basis van het logo. Gecombineerd met een geometrisch schreefloos lettertype, ontstaat er een elegante en organische identiteit.

Organisch
De gehele identiteit komt nog meer tot leven op de verpakkingen, waarvoor wij een patroon creëerden met de Calendula vorm. Het kleurenschema is verfrissed en simpel en valt op in de schappen. Ook ontwikkelde wij alle huisstijlmiddelen, de verpakkingen en de Shopify e-commerce website.

Inmiddels zijn de producten van Satya te koop in meer dan 200 winkels in Canada, waaronder het welbekende Whole Foods en London Drugs.


Staya by Studio Lake
Staya by Studio Lake
Staya by Studio Lake
Staya by Studio Lake
Staya by Studio Lake
Staya by Studio Lake

Related projects —